Blog overzicht

Hoe verstuur je een effectief connectieverzoek op JobQ?

Heb je een kandidaat gevonden die je aanspreekt op JobQ? Geweldig! Dan is het tijd om contact op te nemen. Op JobQ heb je slechts één kans om een bericht te sturen dat de kandidaat moet accepteren voordat verdere communicatie mogelijk is. Dit betekent dat je bericht meteen de juiste snaar moet raken.

Het versturen van een connectieverzoek op JobQ is dus een cruciale stap voor het verhogen van je responsratio en het vinden van de juiste kandidaat voor je bedrijf. Het is belangrijk om dit verzoek zorgvuldig en strategisch te formuleren, zodat het de kandidaat aanspreekt en aanzet tot een positieve reactie. Hieronder geven we je stapsgewijs tips om je berichten effectiever te maken.

Tips & Tricks voor de beste berichten op JobQ

1. Begin met een sterke, persoonlijke openingszin

De eerste zin van je bericht moet de aandacht van de kandidaat meteen trekken. Dit kan een compliment zijn over hun vaardigheden of een opmerking over hun indrukwekkende ervaring. Details gebruiken uit hun profiel toont aan dat je moeite hebt gedaan om hen te leren kennen en dat je echt geïnteresseerd bent in de kandidaat.

2. Wees enthousiast en oprecht

Enthousiasme werkt aanstekelijk. Laat je oprechte interesse in de kandidaat en enthousiasme over hun profiel en jouw organisatie doorklinken in je bericht.

3. Highlight wat jouw bedrijf uniek maakt

Benoem in je bericht waarom jouw bedrijf een geweldige plek is om te werken. Dit kan gaan over de bedrijfscultuur, doorgroeimogelijkheden, of andere unieke aspecten van jouw organisatie. Deze informatie kun je ook nog uitgebreider in je bedrijfsprofiel weergeven. Kandidaten kunnen namelijk ook je bedrijfsprofiel bekijken wanneer ze een connectieverzoek van je ontvangen.

4. Eindig met een vraag om de kandidaat uit te nodigen tot een reactie

Door je bericht af te sluiten met een vraag, moedig je de kandidaat aan om te reageren. Dit kan een vraag zijn over hun ervaring, interesses, of zelfs hun beschikbaarheid voor een gesprek.

5. Sluit af met je eigen naam om het bericht persoonlijker te maken

Door je eigen naam te gebruiken, geef je het bericht een persoonlijk tintje. Het laat zien dat er een echt persoon achter het bericht zit en dat het geen automatisch gegenereerd bericht.

Maak gebruik van standaardberichten

Waarschijnlijk bevat het bericht dat je verstuurt ook gedeeltelijk algemene informatie over je bedrijf of vacature die je graag wilt delen met elke kandidaat (zoals tip 3 en 5 hierboven).

Hiervoor kun je bij instellingen naar het berichtenmenu gaan. Het bericht dat je hier aanmaakt, kun je gemakkelijk selecteren wanneer je een connectieverzoek naar een kandidaat gaat sturen. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je consistent bent in je communicatie. Pas deze standaardberichten echter altijd aan met persoonlijke details voor de beste respons.

Protip: Gebruik de variabele [naam]

Door gebruik te maken van de variabele [naam], kun je ervoor zorgen dat je nooit de verkeerde initialen gebruikt. Dit houdt je bericht professioneel en persoonlijk.

Door deze tips te volgen en zorgvuldig je berichten te formuleren, vergroot je de kans dat kandidaten positief reageren op je connectieverzoek op JobQ. Veel succes met je wervingsproces!